Een polypropyleen zwembad
van FineYard

Zwembaden zijn er in vele soorten en maten. En afhankelijk van de wensen kunnen ze op allerlei manieren worden afgewerkt. Wil je een basic zwembad of liever een luxe zwembad? Bij FineYard denken we graag met je mee en bijna alles is bespreekbaar!

Een polypropyleen zwembad bij FineYard is een zwembad die je in één keer kan plaatsen als binnenzwembad of als buitenzwembad. Het zwembad wordt geproduceerd uit een hoogwaardige kunststof genaamd polypropyleen. Het polypropyleen zwembad wordt prefab door ons gebouwd en kan binnen één dag worden geplaatst op de desbetreffende locatie.

Het belangrijkste verschil tussen (de prefab zwembaden) een polypropyleen zwembad en een polyester zwembad is de manier van produceren. Maar er zit ook verschil in de opbouw van de materialen en in de mogelijkheden die de zwembaden bieden. Bij een polypropyleen zwembad zijn de mogelijkheden oneindig, dit is bij een polyester zwembad niet het geval. Er is bij een polypropyleen zwembad net als bij een bouwkundig zwembad maatwerk mogelijk in afmeting, trapkeuze, randafwerking en uitstraling. Je kunt dus zelf je zwembad ontwerpen en kiezen uit vele extra opties en accessoires!

Polypropyleen zwembad_FineYard buitenleven
Polypropyleen zwembad_FineYard buitenleven
De voordelen van een polypropyleen zwembad op een rijtje
 • Onderhoudsarm
 • Antibacterieel en vriendelijk voor de huid
 • Lange levensduur
 • Asmose vrij materiaal
 • Dubbele UV bescherming
 • Strakke en gladde afwerking
Folie (liner) bouwkundig zwembad

In onze zwembaden wordt een hoogwaardig PVC liner gelast. De liner is in diverse kleuren en motieven toe te passen. Het product heeft als functie om het bouwkundig zwembad waterdicht af te werken. De folies zijn gewapend en 1,6 mm dik. Daarnaast is het product UV- en chloorbestendig, wat zorgt voor een sterk en kleurvast resultaat.

Bouwkundig zwembad

Zwembadafdekking integreren in het bouwkundig zwembad

Inbouw onder waterterras

 Het oprolsysteem met lamellen wordt geïntegreerd onder de eerste trede van de inlooptrap of ondiepe waterzone ook wel waterterras genoemd.

Inbouw onder hoekkap

Met onze hoekkap worden de lamellen zeer netjes weggewerkt op de bodem van het zwembad. Doordat de hoekkap 10 cm vanaf de bodem staat, wordt vuil netjes afgevoerd.

Inbouw onder zitbank

Op deze manier wordt de lamellenafdekking onder een zitbank in het zwembad weggewerkt. Met dit systeem heb je een heerlijke plek om even uit te rusten na het zwemmen. Ook ideaal voor kinderen om te spelen en uit te rusten.

 

 

Zwembadafdekking is op diverse manieren te integreren in het bouwkundig zwembad. 

 

 

Naast de benoemde opties hebben we ook nog de opties:

 • Totaal ingebouwd onderwater
 • Opbouwsysteem
Fineyard_Bouwkundig zwembad
Hoe wordt een bouwkundig zwembad opgebouwd?
 • Graafwerkzaamheden
 • Aanbrengen bekisten vloer
 • Vloerplaat gieten
 • Opbouwen wanden
 • Inbouwdelen aanbrengen
 • Wanden storten
 • Afwerken
 • Technische ruimte

Op zoek naar één partij voor je polypropyleen zwembad? Vraag ons inspiratiemagazine aan!

In de brochure vertellen wij meer over de mogelijkheden van onze Polypropyleen zwembaden. Niks is te gek en we denken graag met je mee!

Onze andere producten

Laat je inspireren, dan gaan wij het realiseren!
Het fenomeen luxe poolhouse rukt op in Nederland. En dat is geen vreemde ontwikkeling, want het gebouw bij het zwembad biedt qua gebruik veel mogelijkheden. Vreemde wensen zijn er (bijna) niet.
Meer info
Natuurlijk is het een vorm van luxe als je over een exclusieve tuinkamer beschikt. Is het nodig? Misschien niet, maar wat is het een fijne plek om te genieten! En het geeft je ook nog eens extra bergruimte.
Meer info
Wat is een huis zonder tuin? Die twee zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Bijna als een Siamese tweeling. Hetzelfde gevoel hebben wij met onze vaste partner voor het hovenierswerk.
Meer info

Informatie aanvragen

Kom meer te weten over onze zwembaden!

Nieuwsgierig naar onze Polypropyleen zwembaden?

Jouw buitenleven is bij ons in goede handen!

Nieuwsgierig?

Jouw buitenleven is bij ons in goede handen!