Veelgestelde vragen

Er komt natuurlijk hartstikke veel op je af als je bezig gaat met het buitenleven bij jouw woning. Daarom hebben we al een serie veelgestelde vragen – en natuurlijk ook de antwoorden – voor je op een rijtje gezet.

Wat is het verschil tussen een bouwkundig en een polyester zwembad?

“Er zijn eigenlijk meerdere verschillen. Het belangrijkste is wel dat een bouwkundig zwembad een langere levensduur heeft. Een polyester zwembad is namelijk gevoeliger is voor scheuren en krassen. Verder zijn ook de mogelijkheden in maatvoering en vorm van een bouwkundig zwembad veel uitgebreider.”

Is mijn tuin geschikt voor een zwembad?

“Onze tip: informeer bij de gemeente wat de mogelijkheden zijn. De gemeentes zijn autonoom in het bepalen welke regels ze hanteren voor het uitgeven van de vergunning voor een zwembad. Een belangrijk criterium is zeker ook de kwaliteit van de bodem en de hoogte van het grondwater.”

Heb ik een techniekruimte nodig?

“Bij een bouwkundig zwembad is sprake van veel techniek, dus een techniekruimte is wel aan te bevelen. Je kunt het integreren in een poolhouse, maar natuurlijk ook wegwerken in een nieuwe ruimte.”

Is een bouwkundig zwembad veilig voor kinderen?

“Wil je genieten van de tuin zonder dat je iedere keer achterom moet kijken dat de jongsten niet in het water vallen, dan adviseren wij afsluiting met een roldek. Dat kan zelfs het gewicht van een volwassen iemand aan.”

Wat is de levensduur van een bouwkundig zwembad?

“We durven eigenlijk wel te zeggen dat het een leven meegaat. Gemiddeld genomen is 70 jaar ongeveer de levensduur, maar met goed en tijdig onderhoud kun je het gemakkelijk nog iets meer verlengen. Anders is het voor techniek, leidingwerk, liner en inbouwdelen. Dat gaat minder lang mee.”

Kan ik een lening afsluiten voor het bouwkundig zwembad?

“Een bouwkundig zwembad is niet anders dan een ander bouwwerk zoals een garage of carport. Dus ja, je kunt gewoon een lening afsluiten.”

Is een bouwkundig zwembad ook in de winter te gebruiken?

“Als je het zwemseizoen wilt verlegen, dan kun je kiezen voor een bouwkundig zwembad met warmtepomp. Dat houdt de temperatuur van het water op een aangenaam niveau.”

Wat zijn de overwegingen om bij de zuivering van het zwembad te kiezen voor chloor of juist zout?

“Chloor is het gangbare middel, maar het kent wel wat nadelen. Aangezien je de chloorbehandeling regelmatig moet uitvoeren, is het relatief duur. Ook zijn milieu en jouw huid geen fan van het gebruik van chloor. Een goed alternatief is het gebruik van zoutwater. Het heeft dezelfde werking, maar is minder schadelijk voor milieu en installaties.”

Wat is het verschil tussen een tuinkamer en een poolhouse?

“Een poolhouse is onlosmakelijk verbonden met het zwembad. Het is ook ingericht om extra te genieten van het zwembad of – heel praktisch – spullen te stallen die te maken hebben met het zwembad. Een tuinkamer of tuinkantoor kent meerdere functies.”

Heb je een vergunning nodig voor een poolhouse?

“Ook hier geldt dat je het best contact kunt opnemen met de gemeente. Locatie en bestemming zijn namelijk bepalend voor wel of niet een vergunningsplicht. Over het algemeen kunnen we stellen dat je met een poolhouse voorzien van een plat dak meer kans maakt om onder een vergunningsplicht uit te komen.”

Jouw droomhuis is klaar.
Het binnen genieten kan beginnen!

Maar hoe zit het met het grote buiten genieten? De tuin, een zwembad, een tuinkamer. Misschien zelfs een tuinkantoor. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij wel! Bij FineYard! Dé regisseur voor het buitenleven.

Nieuwsgierig?

Jouw buitenleven is bij ons in goede handen!

Nieuwsgierig?

Jouw buitenleven is bij ons in goede handen!