Hoe maak ik mijn zwembad duurzaam?

Ben je van plan om een zwembad aan te schaffen, maar zie je op tegen een hoge energierekening? Fineyard heeft allerlei innovatieve oplossingen om dat te voorkomen.

Opties voor het duurzaam maken van je zwembad:

Je kunt bij de aanschaf van een zwembad nadenken over bijvoorbeeld het installeren van zonnepanelen op de technische ruimte. De energie die je daarmee opwekt kan rechtstreeks gebruikt worden om je zwembad te verwarmen. Misschien heb je al zonnepanelen op jouw huis liggen en dan kunnen we je zwembadtechniek uitrusten met een PLC-sturing. Deze PLC-sturing zorgt ervoor dat hij communiceert met je slimme meter en het te veel aan energie, opgewekt dor je zonnepanelen, wordt vervolgens gebruikt om je zwembad te verwarmen en je zwembad functioneert dan als een soort thermische buffer. Je verbruikt dus minder energie én kunt zwemmen in lekker warm water.

We kunnen ook een frequentie gestuurde pomp installeren in plaats van een gewone pomp. Hiermee gebruik je namelijk maar 1/3 van de elektriciteit ten opzichte van een klassieke pomp. Ook solar lamellen zorgen voor extra warmte in het water. De zon zorgt er namelijk voor dat je zwembad opwarmt, helemaal gratis. Dat is dus kostenbesparend én milieuvriendelijk. Solar lamellen zijn dus steeds vaker een geliefde zwembadupgrade.

Techniek voor verduurzaming op een rijtje:

  • Zonnepanelen op technische ruimte
  • PLC-sturing in technische installatie
  • Frequentie gestuurde pomp
  • Solar lamellen

Meer informatie?

Wil je nog deze zomer genieten van een verfrissende duik in je eigen achtertuin met een duurzaam aangelegd zwembad? Neem dan contact op met de specialisten van FineYard. Dé regisseur van het buitenleven!

Op zoek naar één partij voor je exclusieve buitenleven?

Maar hoe zit het met het grote buiten genieten? De tuin, een zwembad, een tuinkamer. Misschien zelfs een tuinkantoor. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij wel! Bij FineYard! Dé regisseur voor het buitenleven.