Hoe kun je een duurzaam buitenverblijf realiseren en wat zijn de mogelijkheden?

Duurzaamheid is op dit moment natuurlijk een hot item, dus logisch dat je daarover nadenkt als je een buitenverblijf wilt aanschaffen. Uiteraard kunnen we je daarin prima adviseren.

De mogelijkheid voor het verduurzamen van je buitenverblijf op een rijtje:

Het is goed om bij het eerste gesprek meteen aan te geven dat je duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt vindt bij het samenstellen van je buitenverblijf, zodat we meteen kunnen kijken welke keuzes je hiervoor kunt maken:

  • Zonnepanelen zijn uitstekend geschikt om op het platte dak van je buitenverblijf te plaatsen. Omdat je niet met een hellingshoek van het dak te maken hebt, kun je de zonnepanelen precies in de juiste hoek ten opzichte van de zon plaatsen, voor een optimaal rendement. Daar komt bij dat ze nauwelijks opvallen, dus dat is mooi meegenomen.
  • Wil je jouw buitenverblijf kunnen afsluiten met een glazenwand, zodat je er ook in de winter gebruik van kunt maken? Kies dan voor een geïsoleerd dak en voor geïsoleerde wanden. Hierdoor is je buitenverblijf koeler in de zomer en houdt het de warmte beter vast in de winter, zodat je dan minder bij hoeft te verwarmen om het aangenaam te houden. Energiezuiniger dus!
  • Je zou ook kunnen kiezen voor een ecologisch dak met sedum of planten. Zo creëer je een duurzaam dak waarop gras, mos of vetplanten worden geplaatst, waardoor een mooi natuurlijk geheel ontstaat. Je creëert hierdoor extra groen in de tuin en laat de tuinkamer nog meer opgaan in de tuin. Het heeft ook een isolerende werking. We moeten alleen het dak wat extra verstevigen om het gewicht te kunnen dragen.
  • Ook kun je keuzes maken met betrekking tot de gebruikte materialen. Bijvoorbeeld kies je voor aluminium of voor houten kozijnen in het kader van duurzaamheid?

Meer informatie?

We praten je graag uitgebreid bij over de mogelijkheden, dus wil je nog deze zomer genieten van een mooi buitenverblijf in je eigen achtertuin? Neem dan contact op met de specialisten van FineYard. Dé regisseur van het buitenleven!

Buitenverblijf Type Ibiza_FineYard Buitenleven
Buitenverblijf type Java_Overkapping_FineYard Buitenleven
Buitenverblijf type Cuzco_FineYard buitenleven

Op zoek naar één partij voor je exclusieve buitenleven?

Maar hoe zit het met het grote buiten genieten? De tuin, een zwembad, een tuinkamer. Misschien zelfs een tuinkantoor. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij wel! Bij FineYard! Dé regisseur voor het buitenleven.