Hoe zorgen we voor een goede fundering voor je buitenverblijf?

Een goede fundering voor je buitenverblijf is essentieel, want je wilt natuurlijk niet dat later de boel gaat verzakken en je er problemen mee krijgt. Uiteraard kan FineYard je hier uitstekend in adviseren.

De mogelijkheden voor een goede fundering voor je buitenverblijf op een rijtje:

Als we er samen uit zijn en jouw buitenverblijf gaan realiseren, zorgen we natuurlijk dat we uitzoeken op wat voor een soort grond het gebouwd moet gaan worden en welke fundering daar het meest geschikt voor is. Dit kan o.a. door een sonderingsrapport te laten maken, aan de hand van een sonderingsrapport weten we op welke soort grond we je buitenverblijf moeten gaan bouwen.

ZANDGROND
Bij zandgrond volstaat de normale manier van funderen van je buitenverblijf, namelijk op een degelijke betonband. De betonband staat tussen de betonpoeren en deze staat 15cm onder de grond en 5cm boven de grond en deze is niet meer zichtbaar wanneer de tuin is aangelegd. De betonpoeren gaan minimaal 30cm de grond in. Daardoor plaatsen we geen hout in de grond en heb je geen kans op rotting of schimmel en kan het een levenslang mee.

ZEE- OF RIVIERKLEI
Moeten we bouwen op zee- of rivierklei dan kiezen we vaak voor een schroeffundering om de kans op verzakken te verkleinen. Bij een schroeffundering plaatsen we stalen schroeven tot een aantal meter diep de klei in. Hierop komen de betonpoeren te rusten Een andere optie is om te gaan heien. Dan slaan we met een heimachine betonnen pijlers in de grond. Daarop plaatsen we dan de betonpoeren.

VEEN GROND
Als we Veengrond (Zuid-Holland, Groningen, Drenthe)of Löss/Leemgrond(Zuid-Limburg) aantreffen besluiten we eigenlijk altijd om te gaan heien om een stevige fundering voor je buitenverblijf te kunnen garanderen.


Meer informatie?

We praten je graag uitgebreid bij over de mogelijkheden, dus wil je nog deze zomer genieten van een mooi buitenverblijf in je eigen achtertuin?
Neem dan contact op met de specialisten van FineYard. Dé regisseur van het buitenleven!

Op zoek naar één partij voor je exclusieve buitenleven?

Maar hoe zit het met het grote buiten genieten? De tuin, een zwembad, een tuinkamer. Misschien zelfs een tuinkantoor. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij wel! Bij FineYard! Dé regisseur voor het buitenleven.