De voor- en nadelen van een biopool

Wil je de looks van een zwembad of juist van een vijver, maar geen chloor en chemicaliën? Dan is een biopool misschien wel wat voor jou!

De voordelen op een rijtje:

Een biopool is een zwembad met biologisch gezuiverd water, zonder chemicaliën of chloor. Je zwemt dus in gezond, drinkbaar en zacht water. Een biopool lijkt qua ontwerp erg op een traditioneel zwembad. Het verschil zit hem in de manier waarop het water gefilterd wordt. Een biozwembad bevat een biologisch filtersysteem dat uit verschillende componenten bestaat. Die zorgen samen voor 2 watercirculaties. Ten eerste haalt de boogzeefskimmer drijvende deeltjes uit het water. Ten tweede worden de verontreinigde deeltjes afgebroken via waterhydrolyse en wordt alle fosfor uit het water gehaald. Zo voorkom je algenvorming en voorkom je dat de bodem en randen glibberig worden.

  • Gezonder: door afwezigheid van chloor en andere chemicaliën
  • Ecologisch: geen schadelijke stoffen om waterkwaliteit op peil te houden
  • Onderhoudsarm: vereist minder onderhoud dan traditioneel zwembad
  • Geen chloorgeur: Je zwemt in geurloos water en hebt geen prikkende ogen
  • Geen allergische reacties: Geen problemen met huid en luchtwegen

Meer informatie?

Het enige nadeel is, dat het alleen in de zomer verwarmd mag worden. Dit in tegenstelling tot een gewoon bouwkundig zwembad.

Overtuigd van alle voordelen die onze biopools met zich mee brengen? Neem dan contact op ons op!

Jouw droomhuis is klaar. Het binnen genieten kan beginnen!

Maar hoe zit het met het grote buiten genieten? De tuin, een zwembad, een tuinkamer. Misschien zelfs een tuinkantoor. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij wel! Bij FineYard! Dé regisseur voor het buitenleven.