De techniek achter een zwembad!

Zwembaden zijn al lang niet meer beperkt tot alleen maar een betonnen bak met water. Tegenwoordig maken nieuwe technieken het mogelijk om de waterkwaliteit nauwkeurig te regelen, het energieverbruik te verminderen en het onderhoud te vereenvoudigen. Er zijn talloze oplossingen beschikbaar om je zwembadervaring naar een hoger niveau te tillen en nog meer te kunnen genieten!

Lees hoe de techniek je helpt om optimaal te genieten van je eigen stukje paradijs in de achtertuin. Neem een duik in onze blog en kom meer te weten over de techniek achter het zwembad!

1 | Warmtepomp

Een warmtepomp is een essentieel onderdeel en heeft als functie om het zwembadwater te verwarmen. Het maakt gebruik van een energiebesparend proces om warmte uit de omgeving te halen en deze over te brengen naar het zwembadwater. Hierdoor kun je het zwembadwater op een comfortabele temperatuur houden zelfs tijdens koudere periodes. Met een warmtepomp kan het zwemseizoen aanzienlijk worden verlengt!

 

2 | Zwembadpomp

Een zwembadpomp is een belangrijk onderdeel van het filtratiesysteem en speelt een cruciale rol bij het behouden van een goede waterkwaliteit. De zwembadpomp zorgt ervoor dat het water voortdurend circuleert. Het trekt water uit het zwembad via de skimmers, de hoofdafvoer en de eventuele oppervlaktezuiger, en pompt het vervolgens door het filtersysteem. Door het water in beweging te houden, worden vuil, bacteriën en andere onzuiverheden gelijkmatig verdeeld en naar het filtersysteem getransporteerd.

 

3 | Zwembadfilter

De zwembadpomp is verbonden met het filtersysteem van het zwembad. Dit filter vangt kleine deeltjes, zoals bladeren, insecten, zand en micro-organismen, op en zorgt ervoor dat het water schoon en helder blijft.

Het gebruik van een glasfilter biedt voordelen zoals verbeterde filtratie, langere levensduur, lagere waterconsumptie en is milieuvriendelijkheid. Het is een geavanceerde optie die bijdraagt aan helder en gezond zwemwater.

 

4 | Waterbehandeling

De waterbehandeling van FineYard vindt plaats middels een zoutelektrolyse-systeem. Dit systeem heeft als functie het produceren van chloor uit zwembadzout (natriumchloride) dat in het water wordt opgelost. Dit chloor wordt vervolgens gebruikt om het zwembadwater te desinfecteren. Het grootste voordeel van een zoutelektrolyse-systeem is dat het, in vergelijking met traditionele chloorbehandelingen, zorgt voor een zachtere en comfortabelere waterkwaliteit. Het produceert chloor in een gelijkmatige stroom, waardoor het water minder irriterend is voor de huid, ogen en ademhalingswegen.

 

5 | Poolcontrol

Een automatisch systeem dat al het werk voor je uit handen neemt, klinkt perfect toch!? De PoolControl is een slimme besturingskast die communiceert met de verschillende onderdelen van de zwembadtechniek, ze aanstuurt en gegevens registreert. Denk hierbij aan het constant houden van de temperatuur en het meten/aanpassen van de pH-waarde ,chloor- en andere chemische niveaus, om zo de waterbalans op peil te houden.

 

6 | Lamellendek

Een polycarbonaat lamellendek is een stevige zwembadafdekking welke voorkomt dat er viezigheid in het zwembadwater terechtkomt, en gelijktijdig energie bespaart op de verwarming van het water. De bedekking met polycarbonaat solar lamellen zorgt er namelijk voor dat het water van bovenaf verwarmt wordt en er minder verdamping plaatsvindt. Daarnaast is het lamellendek met een druk te openen en sluiten met de meegeleverde afstandsbediening.

 

7 | Onderhoud

Veel onderdelen van de techniek zijn volledig geautomatiseerd. Hierdoor bent je per week maar enkele minuten kwijt aan kleine onderhoudswerkzaamheden om ervoor te zorgen dat het zwembad schoon, veilig en goed functioneert.

Het water wordt via de skimmers naar het filtersysteem getrokken. In de skimmer zit een filter waardoor vuil, bladeren en insecten niet in het systeem terecht komen. Dit putje zal enkele keren per week gecontroleerd en indien nodig geleegd moeten worden.

Daarnaast is het belangrijk dat regelmatig (eens per 1 á 2 weken) het zwembadoppervlak en de wanden worden gereinigd om ophoping van vuil en algen te voorkomen. Een robotstofzuiger kan u dit uit handen nemen maar u kunt hiervoor ook de, door ons geleverde, schoonmaak set gebruiken.

Ook is het belangrijk om het zwembad in het najaar winterklaar en in het voorjaar zomerklaar te maken. FineYard kan dit volledig uit handen nemen, kom meer te weten over de mogelijkheden tijdens een kennismakingsgesprek.

 

Al in het bezit van een zwembad maar nog wel opzoek naar een buitenverblijf om de techniek in te plaatsen? Bekijk hier onze concepten!

Op zoek naar één partij voor je exclusieve buitenleven?

Maar hoe zit het met het grote buiten genieten? De tuin, een zwembad, een tuinkamer. Misschien zelfs een tuinkantoor. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij wel! Bij FineYard! Dé regisseur voor het buitenleven.