Ik wil een bouwkundig zwembad, met welke kosten moet ik rekening houden?

Wat kost een bouwkundig zwembad?

De mogelijkheden voor een zwembad zijn oneindig. Een uitgebreid en luxueus bouwkundige zwembad kost uiteraard meer dan een standaard model. De kosten voor een bouwkundig zwembad variëren sterk door het grote verschil in opties, formaten en materialen. Hierdoor is een gemiddelde prijs voor een bouwkundig zwembad lastig te geven. De belangrijkste aspecten die invloed hebben op de kosten zijn: het grondwerk, het bouwtype, de constructiematerialen en toebehoren/afwerkingen.

De prijs van een bouwkundig zwembad bij FineYard

Bij FineYard hebben wij zwembaden in alle soorten en maten. Afhankelijk van de wensen kunnen ze op allerlei manieren worden afgewerkt. Wij denken met je mee en alles is bespreekbaar. Een combinatie met een jetstream, hot tub en/of jacuzzi? Zelfs een zoutwater zwembad, het kan allemaal! Door onze jarenlange ervaring weten we wel één ding zeker: wij leveren en bouwen uitsluitend bouwkundige zwembaden. Waarom? Omdat wij alleen voor een levenslange hoge kwaliteit gaan. De meerwaarde van een bouwkundig zwembad van FineYard is dat onze baden inclusief het voortraject, het grondwerk, de betonvloer, de geïsoleerde wandconstructie, een bouwkundige trap, een liner en de techniek is. Hierdoor wordt u volledig ontzorgd. Door al deze inclusieve werkzaamheden heb je een bouwkundig zwembad bij FineYard inclusief btw vanaf circa €50.000,-. Hieronder vertellen we wat meer over wat er allemaal bij ons in de prijs zit.

Onze bouwkundige zwembaden zijn inclusief:

Grondwerk

Wij voeren graafwerkzaamheden uit op de plek waar het bouwkundige zwembad wordt aangelegd. Hier komt de fundatie van het bouwkundige zwembad in te liggen. Het zwembad wordt voor circa 1 meter 70 uitgegraven (dit kost een dagdeel aan tijd). De uitgegraven grond wordt door ons afgevoerd maar kan in overleg ook op locatie blijven.

Het voortraject

De positie van het zwembad wordt bepaald op basis van een inrichtingsplan. Hierbij wordt er door ons getoetst of er een vergunning benodigd is. Niet elke plek is namelijk geschikt om een bouwkundig zwembad te realiseren.

Betonvloer

Aan de hand van het sonderingsrapport (bepaalt de grondslag) wordt bepaald of de grondslag volstaat voor de fundatie op zand. Mocht uit het rapport blijken dat er palen nodig zijn, dan wordt dit separaat berekend en doorbelast.

Geïsoleerde wandconstructie

Het voordeel van een bouwkundig zwembad houdt in dat wij met blokken diverse vormen kunnen gaan realiseren. Wij houden niet perse vast aan een rechthoekig bad. Bij FineYard zijn overige vormen geen probleem. Onze blokken worden geïsoleerd en met gewapend beton toegepast wat zorgt dat de levensduur van het bouwkundige zwembad een leven lang mee gaat. De grootte van het zwembad bepaald het aantal inspuiters, skimmers en lampen. Deze zijn bij ons standaard meegenomen in het zwembad.

Bouwkundige trap

Onze bouwkundige zwembaden zijn bij oplevering standaard 1,50m diep. Om het zwembad prettig en veilig te kunnen betreden is een bouwkundige trap wenselijk en passen wij dit standaard toe op onze bouwkundige zwembaden. Er zijn diverse mogelijkheden voor de bouw van verschillende trappen. Bijvoorbeeld een trap over de gehele breedte of een trap vanuit een hoek. Geen wens is te gek.

Liner

De kwaliteit van een liner wordt bepaald door de dikte, de opbouw, het materiaal en de toepassing. De liner maakt wat ons betreft de uitstraling van het bouwkundige zwembad. FineYard werkt alleen met dikke, gewapende liners van de hoogste kwaliteit en we passen dat verlijmd, op maat toe. We prefabriceren het dus niet als zak. Hierdoor slijten onze liners minder snel, zijn kansen op lekkages vrijwel nihil en hebben ze een langere levensduur (circa 15-20 jaar). Onze liners zijn gewapend, UV- en chloorbestendig en kleurvast. Een liner is bedoeld om een zwembad waterdicht te maken. Daarnaast heeft de liner een estetische functie waarin de liner in diverse kleuren en/of patronen is toe te passen. Inbouwdelen, lampen en overige opties zijn in dezelfde kleuren als de liner bij ons te verkrijgen.

Techniek

De techniek is een belangrijk  deel van een bouwkundig zwembad. Het bepaalt voor een groot deel je zwemkwaliteit. Voor de techniek is een ruimte benodigd van ongeveer twee m2. Hoe dichter je techniekruimte zich bij het zwembad bevind, hoe beter de werking van de techniek. De techniek bij FineYard bestaat uit de volgende onderdelen; een zwembadpomp, een uv-lamp, een zuiveringssysteem (zout of chloor), een filter en een warmtepomp. Veel zwembadbouwers bieden een waterpomp aan als optie terwijl warm water bijdraagt aan de optimale zwembeleving. FineYard biedt daarom de warmtepomp standaard in de basisprijs aan. Omdat wij met onze jarenlange ervaring weten dat we alleen voor de hoogste kwaliteit moeten gaan.

Extra opties

Onze bouwkundige zwembaden zijn in de basis zeer uitgebreid, maar er is nog steeds ruimte voor diverse opties om nog meer uit je zwembad te kunnen halen. De volgende opties passen wij veelvuldig bij onze opdrachtgevers toe;

  • Roldeck
  • Robotstofzuiger
  • Waterterras
  • Jetstream
  • Buitendouche
  • Poolhouse
  • Randstenen
  • Tuininrichting

Mocht je zelf nog iets in gedachten hebben, bij ons is niets te gek. Meer weten? Neem contact met ons op en kom vrijblijvend genieten van een heerlijk kopje koffie bij ons op kantoor.

Jouw droomhuis is klaar. Het binnen genieten kan beginnen!

Maar hoe zit het met het grote buiten genieten? De tuin, een zwembad, een tuinkamer. Misschien zelfs een tuinkantoor. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij wel! Bij FineYard! Dé regisseur voor het buitenleven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie